Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2007 13:34 - Трудните моменти
Автор: queenestir Категория: Други   
Прочетен: 6853 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2007 22:55


На всеки от нас се налага да преодолява препятствията, възникнали по време на пътуването ни, докато сме тук на тази земя. Нека не се отчайваме, ако точно в този миг имаме проблеми и нещата не се случват, както бихме искали, не следват предварително очертаният от нас план. Няма нищо случайно...не случайно преминаваме през тези изпитания, не случайно животът ни ги поднася, и въпреки, че са тежки, нека не губим вярата си, че ни предстои нещо много по-добро за в бъдеще, че всъщност ни предстои най-доброто и ние трябва да преминем, за да станем не само по-силни, по-смели, но и по-добри. Защото преодолявайки всяка възникнала пред нас трудност ставаме по-силни, учим поредният си житейски урок, подготвяме се за следващото предизвикателство в живота ни, именно, защото животът ни е една постоянна борба за преодоляване на тези изпитания. В Библията е записан следният стих: " Не е ли земният живот на човека, борба за воюване?" Да, борба е и то всекидневна! Да, воюваме и то всекидневно срещу толкова много неща, най-вече със себе се, но това е друга тема. И за да побеждаваме в битките, наистина трябва добре да сме въоръжени със сила, любов и търпение!

Истина е, че, за да израсте една гъба и е необходима една нощ, но тя е крехка, нежна, не може дълго да издържи.  Много лесно, без никакво усилие можем да я унищожим, винаги, когато решим да го сторим! Докато за огромният и мощен дъб е необходимо дълго време, за да израсте - години...но е величествен, силен, непоклатим, устоява срещу всяка буря, дори ураганни ветрове не са в състояние да сломят неговата съпротива и да го унищожат!

Никой от нас не би желал да бъде като крехката гъба - беззащитен и слаб, а бихме желали да притежаваме силата и несломимият дух на дъба, за да се справяме и преодоляваме успешно трудните мигове в нашият живот.

А, и знаем, че " Това, което не ни убива, ни прави по-силни!", така, че изпитанията, които несъмнено идват в живота на всеки един от нас ни правят и по-силни, и ни подготвят за следващата битка - с една дума, колкото и странно да звучи и нереално за някой - те са за наше добро!!!

Вярно е, не е лесно, когато преминаваме през тях, страдаме, съкрушават духа ни, понякога се отчайваме...с една дума - боли..., но това е за момента. Нека в такъв момент не забравяме следните стихове от Библията, който лично на мен ми дават огромна сила и мощ, за да се боря с тежките моменти. Ето ги и тях:
"Никое изпитание не се вижда на времето да е за радост, а е ТЕЖКО, но после принася правда, като мирен плод за тези, които са се обучавали чрез него! " и другият стих: " Никакво изпитание не ви е постигнало, освен това, което може да носи човек, обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, за да можете да го издържите! "

Като преодолеем обаче изпитанието и си направим равносметка, обръщайки се назад, разбираме, че нещо сме научили, излизайки от тази ситуация, извлекли сме си поука, която ще ни е необходима за в бъдеще, усвоили сме урока и не на последно място, освободили сме се от някакъв недостатък!  Може мъничко, но в нас е настъпила промяна и тази промяна винаги е за наше добро, дори и в момента да не осъзнаваме пределно ясно този факт.

Така, че бъдете силни и смели, не се поддавайте на отчаянието, а запазете вярата и любовта в сърцето си. Те са тези, които ще ви помогнат. Помолете се, усмихнете се, дори и да ви се струва трудно и слънцето на правдата ще грейне в душата ви и ще освети най-тъмните и мрачни кътчета, и ще прогони най-мрачните и тъмни мисли от съзнанието ви!

Молитвата, усмивката, вярата, любовта, добронамереността винаги отключват в нас най-добрите и чисти намерения, и желания, готовността ни да даряваме, да обичаме, да помагаме, да проявяваме търпение и да влагаме разбиране!
Усмихнете се, радвайте се, обичайте се и не забравяйте:

Нищо в този свят суров
не се постига без Любов!
Даже битка в мрачни дни,
по-лесно се печели, щом
Любов в сърцата ни гори!
image


Тагове:   моменти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - отличен
23.04.2007 13:41
пост.Многоми хареса и дано по-честосе пише за това.
цитирай
2. roksolana - :)
23.04.2007 16:09
Поздрав за великолепния пост!
Всеки сам си избира гъба ли да бъде или дъб...Не е лесно да се усмихваш, да обичаш и да вярваш, когато боли. Но "трудно" не значи "невъзможно". Струва си да се опита! :)
Усмивка за теб! :)
цитирай
3. queenestir - Благодаря, Анонимен/а!
23.04.2007 16:21
Сила и любов ти пожелавам, за да преминаваш и преодоляваш с лекота препятствията, дошли в живота ти!
Бъди щастлив/а!:))
цитирай
4. queenestir - roksolana!
23.04.2007 16:40
Права си, никак не е лесно да се усмихваш, когато ти се плаче, но си струва да се опита. Четейки коментара ти ми придаде от твоят оптимизъм, увереност и сила, които явно е - притежаваш!:)
Благодаря ти!
Поздрав и усмивки, и за теб!:)
цитирай
5. анонимен - много интересно. Винаги съм хар...
23.04.2007 17:50
много интересно.Винаги съм харесвал оптимистите когато все още са неозъзнати.Майтапя се.Хубаво е да си настроен позитивно.
цитирай
6. zvezdichka - Много точно си го
23.04.2007 23:38
изразила qeenestir. Трудните моменти така или иначе присъстват в живота на човека и е много важно как ги приема той и дали наистина може да види ползата от тях, въпреки че в момента му е черно пред очите и е потънал някъде дълбоко в блатото или поне на нас ни се струва в определен момент че е така... Но човек потъва именно, за да бъде изваден или по-точно, за да изплува сам на повърхността, придобивайки ценни поуки и разбирайки по нов начин дори нещата, които го спохождат. За да може да ги осъзнае и да разбере, защо ги преживява в даден момент от живота си...
Поздрави за поста!
цитирай
7. queenestir - posbang5!
24.04.2007 00:48
Харесвам хората с чувство за хумор, по-лесно се общува с тях, създават приятна атмосфера ....стига да не е "черен" хуморът им....
А за положителното мислене.....в този суров свят без него не знам как бихме се справили....
Спокойна нощ!:)
цитирай
8. queenestir - Прекрасно допълваш темата, Звездичка! Благодаря ти!
24.04.2007 00:57
Наистина е от изключително важно значение за нас, да си дадем ясна сметка, да осъзнаем, доколкото ни е възможно какво ни "говорят" тези изпитания! Какво да променим, накъде да вървим - коя е най-добрата посока за нас!
Приятно ми е, че си тук, Звездичка!:)
Спокойна нощ!:)
цитирай
9. queenestir - sophware!
25.04.2007 10:42
Акцентът в този ми постинг не е кой е по-ценен, тъй като за мен всеки човек е Божие творение и е еднакво ценен. Не е важно каква е задачата на всеки от нас - дали по-скромна или по-мащабна, по-важно е да сме истински Човеци.
Това върху, което акцентирах са изпитанията и духовната сила, която ни е необходима, за да ги преодоляваме. Затова използвах метафората с дъба и гъбата.
Едно е да притежавам сила, колкото притежава една гъба и да може дори, и малко дете да я унищожи - т.е. всяко едно малко изпитание в живота ми да ме сломява и съсипва. Съвсем друго е да притежавам силата на дъба и дори, и ураганни ветрове да не могат да ме пречупят - т.е.дори и по-сериозно препятствие да не ме сломи, а да го издържа достойно, да се изправя и да продължа напред.

sophware, най-вероятно не достатъчно ясно съм се изразила, затова не си ме разбрал, за което съжалявам, но оставам на своето си мнение и в духовен аспект предпочитам да имам несломимата сила на дъба, отколкото крехката беззащитност на гъбата.
Благодаря за коментара!
Успешен и щастлив да е денят ти!:)
цитирай
10. tera - хареса ми поста ти!
25.04.2007 11:57
И аз тези неща ги повтарям по сто пъти, дано някой реши първо в себе си и простичките неща наоколо да потърси щастието, да се стреми към хармония, да гледа с вяра напред. Но така или иначе цял живот се учим и всеки достига до своята истина в различно време.
Поздрави :)))
цитирай
11. queenestir - Тери, напълно права си....
25.04.2007 15:05
За всяко нещо под небето има срок и време, и всеки достига до своята истина по различно време. Затова и хората сме различни, и мисленето ни е различно. Важно е да се научим да проявяваме повече търпение и да влагаме повече разбиране, за да се приемаме и обичаме, такива, каквито сме, всеки със свойте плюсове и минуси.
Благодаря ти за точният коментар, Тери!:)
Радвам се, че ме посети! Ще те чакам отново!:))
цитирай
12. comfy - Постингът ти е пълен с живот!! :))
25.04.2007 16:44
Поздравления, Кралицо, за жизнеутвърждаващата позиция и вдъхновението, което струи от редовете, както и между тях!!! ;)**
цитирай
13. queenestir - Благодаря за добрите думи, comfy!
25.04.2007 17:12
Тези и подобни думи, изречени в реалният живот, придават сила, връщат надеждата на обезсърчени хора, окриляват. Ще се радвам, ако и във виртуалният свят поне мъничко вдъхновение (както си ми написал, за което ти благодаря ) донесат на някого.

Пожелавам ти много любов и духовна сила!:)))

цитирай
14. mery67 - Наистина поста ти е вдъхновяващ...
25.04.2007 22:22
Наистина поста ти е вдъхновяващ!Вярата в Бог ни дава наистина силата да издържим като знаем , че ако лазчитаме на него , винаги ще ни даде изходен път по който да вървим.Всяко едно изпитание е предизвикателство и тест за нашата вяра.Благодаря ти за хубавите мисли!Поздрав!
цитирай
15. zari - Бог да Ви закриля
26.04.2007 12:16
и да Ви води по начертаните от Него пътеки...
цитирай
16. queenestir - Мери!
26.04.2007 13:11
Зарадва ме коментара ти! Защото в предният коментар споделих, че ще се радвам, ако поста ми носи вдъхновение, поне мъничко и ето ти ми пишеш, точно това!
Останалата част от коментара ти е много точно допълнение към поста ми!
Благодаря ти!
Духовна сила и любов ти пожелавам, за да се преборваш с препятствията, които срещаш по своя път!:)
цитирай
17. queenestir - Амин!
26.04.2007 13:15
Друго не мога да кажа на Вашето прекрасно пожелание за благословение, Зари! Благодаря Ви!
Бъдете и Вие щедро благословен във всичко! :)
цитирай
18. queenestir - Благодаря, АZ! :)
27.04.2007 07:06
Твоят коментар поражда един въпрос - дали не можем или не искаме да се освободим от злото. Моето мнение е, че на никого не му е приятно да бъде подвластен на отрицателните емоции, но не сме достатъчно силни, за да им противостоим. Затова се изискват доста, много усилия. Например, не е ли по-лесно да изригнем като вулкан, в смисъл да повишим тон и да създадем конфликт, скандал, отколкото да обуздаем гнева и гордостта си, да замълчим, и да запазим мира, и добрата атмосфера.
Наистина, мила АЗ, да си пожелаем повече духовна сила и любов, за да се борим успешно със злото и с изпитанията, дошли в живота ни!
Искренна прегръдка и усмихнат, и благодатен ден ти пожелавам от сърце!:)))
цитирай
19. val - Прекрасен пост!
27.04.2007 10:31
Истина!

Определено "онова, което не те убива те прави по-силен!"

"Храстът казал на дървото, слез и ниско залегни, виждаш буря се задава, слез и ниско залегни! ...."

Дано наистина бъдем силни и устояваме, за да преминем през изпитанията и те да ни направят по-силни. Когато само се оплакваме от трудностите и се стараем да ги избегнем, всъщност се измъкваме от "огънят, който ни калява", защото сме призвани да бъде войни за Господа. Нека бъдем "съвършено подготвени за всяко добро дело", включително и за това ако се наложи да дадем и онова, което вече сме предали веднъж - животът си! Нека днес да живеем за Господа, защото ако днес не живеем за Него, утре не можем да умрем за Него.

Поздрави и благословения, в Христовото Име!
Блогът ти е прекрасно място за мен.
цитирай
20. queenestir - Благодаря, Вал!
27.04.2007 14:11
Прекрасни думи си ми написала!
Да, вярно е! Огънят ни калява, пречиства примесите, за да остане истинското и ценно злато, което блести и не се променя, не губи своя блясък, и красота, и е винаги годно за употреба!
Нека не бъдем страхливи като храста, а силни и смели като здраво пусналото корени дърво!

Много се радвам, че ти е приятно в моя блог!
Винаги си добре дошла, Вал!:)
Бъди щастлива!:))
цитирай
21. blagorodnik - Благодаря
27.04.2007 23:42
за хубавите думи. Знаеш къде е балсама на Галаад :) Бог да те благослови!
цитирай
22. queenestir - Да бъде!
28.04.2007 10:21
Да, Благородник и се радвам, че всеки ден изпитвам чудодейната сила на този балсам!
Радвам се, че го открих.....или по-скоро обратното.....:)
Благословения и за теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: queenestir
Категория: Други
Прочетен: 173992
Постинги: 12
Коментари: 276
Гласове: 1890
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930