Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2007 02:11 - Да изтриеш перлена сълза!
Автор: queenestir Категория: Други   
Прочетен: 5184 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Понякога в живота се случва пълен обрат! Както всичко е наред и добре подредено, в един момент, като че ли нещо се обърква! В живота ни настъпват промени - идват трудности, препятствия! Борим се, за да ги преодолеем и в същото време изпитваме страх, съмнения. Започваме да си задаваме хиляди въпроси! Какво се случи?, Защо на мен се случи?....Преминавайки през тези трудни моменти - отчайваме се, отпадаме, плачем, страдаме. Честа реакция като резултат от безсилието ни да се справим сами, особено, ако ситуацията е доста сериозна е молбата за помощ, която отправяме към Бог и това е добре и много важно, но също така са много важни и хората, които са около нас точно в този момент от живота ни.

Важно е тяхното отношение, тяхната реакция, думите, които отправят към нас. Не случайно казваме, че в словата се крие огромна сила. Те притежават огромен заряд. Могат да лекуват, но могат и да " убиват."
Точната, блага дума, изказана с подходящата интонация и отправена с любов в сърцето към страдащият в този момент, носи утеха, спокойствие, възкресява надеждата, дава  сили и стимул за борба, докато неподходящата дума може да отнеме и последните искрици надежда и да " убие " вярата на човека в успешният изход от ситуацията.

Умеем ли да утешаваме и можем ли да помогнем на  хората около нас, които страдат и се нуждаят от нашата утешителна дума, която пресушава сълзите и усмихва душата? Можем ли да им я дадем или забързани в своето ежедневие, почти не забелязваме болката и страданието на другите, докато то не дойде и до нас? Или, което е не по-малко страшно, вместо да утешим и успокоим, носим разочарование с думите си. В този случай е много болезнено. Когато човек има проблем и сподели със свой близък, с надеждата да бъде разбран и да получи подкрепа и съчувствие, а вместо това получава укор, обвинения - неминуемо следва огромно разочарование. Като, че ли в този миг стрела пронизва сърцето и..... боли....необходимо е време този човек да се съвземе и възстанови от болезненото преживяване.

Умеем ли да утешаваме -  и не се ли състои точно в това смисълът на живота ни - да утешаваме, да помагаме, да радваме, да обичаме - освен, разбира се, да открием Божествената искра, която е заложена вътре в нас и която ни дава сила и любов, за да помогнем на този, които се нуждае от нашата помощ?

Не се ли състои и в това смисълът на живота - да изтриеш перлена сълза от лицето на страдащ човек, да върнеш усмивката и вярата му в живота и в раждащото се утре? Да го направиш щастлив!
image


Тагове:   сълза,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freelanguage - Надявам се ежедневието не ни убива..
28.03.2007 02:30
Старая се винаги да вдъхвам оптимизъм в приятелите си,иска ми се да са винаги щастливи.Опитвам се да ги разведря и да им покажа и добрата страна,въпреки че на мен много често ми се случва да съм сама в празнотата си и черна в мрачните си мисли..и ДА,определено ежедневието ни убива,но е хубаво да знаем,че някой се нуждае от нас и още по-хубаво е да направиш някого щастлив
цитирай
2. cuci - Най-голямото щастие
28.03.2007 02:35
е в това да направиш другия щастлив.Най-големият позитивизъм получавам от това да видя накой усмихнат и това си струва,да дариш неочаквана усмивка в неочквано добър момент :)
цитирай
3. merita - И аз ще се присъединя към останал...
28.03.2007 13:51
И аз ще се присъединя към останалите ,
че по блажено е човек да дарява утеха и да показва съпричасносто към проблемите на околните.Тогава аз лично се чувствам пълноценна.Добре е и когато знам , че имам на кого да споделя и моите проблеми.Най , често ги споделям с Бог . Той винаги слуша молитвите ни и дава отговори на нашите въпроси!Поздрав.
цитирай
4. blagorodnik - Снимката
28.03.2007 22:10
е страхотна! Поздрави и за постинга.
цитирай
5. comfy - Удивително съвпадение на основната насока
29.03.2007 10:48
на мислите ни, Кралицо! :)

Погледни този линк, когато можеш:

http://liternet.bg/publish13/k_kirilov/uteshi/index.html
цитирай
6. queenestir - freelanguage!
29.03.2007 13:16
"....но е хубаво да знаем,че някой се нуждае от нас и още по-хубаво е да направиш някого щастлив...."

Доброто сърце винаги се стреми да направи някого щастлив!
Благодаря ти за прекрасният коментар, freelanguage!:)
цитирай
7. queenestir - cuci
29.03.2007 13:22
Приятно ми е да прочета коментара ти! Той е в подкрепа на мойте мисли!:)
Благодаря ти за това!
Усмихнат ден и усмихнати хора ти пожелавам да срещаш днес:)!
цитирай
8. queenestir - Мери!
29.03.2007 13:28
Радвам се на твоя коментар!
Знам, че е " по-блажено човек да дава, отколкото да получава", не че има нещо лошо в получаването, напротив.....
И си много права - от Бог винаги получаваме утеха и мир!:
Поздрав и от мен!:)
цитирай
9. queenestir - Благодаря, AZ!
29.03.2007 13:36
" Незнам дали можем да утешаваме ,а понякога е толкова нужно една добра и мила дума ,за да върнеш усмивката на страдащия , да изтриеш сълзата...
Така е!
Мисля си, щом можем да изтрием сълза, да върнем усмивка, да кажем добра дума - ние сме щастливи хора, не мислиш ли?:)
Спокоен ден, AZ!:)
цитирай
10. queenestir - Благодаря за хубавата оценка, blagorodnik!
29.03.2007 13:38
Много си мил!
Лек ден ти желая!:)
цитирай
11. queenestir - comfy!
29.03.2007 13:52
Хубаво е човек да знае, че има някой, който споделя неговите възгледи по определена тема! Това ме радва!
Благодаря ти за линка! Признавам, не съм чела книгата, но при първият удобен случай ще я разгледам по-обстойно! Вярвам ще ми е от полза!:)
Благодаря ти за посещението! :)
цитирай
12. zvezdichka - Сълзите често ни
31.03.2007 00:01
съпътстват в нашия изпъстрен с преживявания вътрешен свят и в такъв момент, за да не остане с мислите, които така или иначе в този момент го потапят в скръб и тъга, човек има болезнена нужда да сподели проблема си с някой, който му е блкизък по душа, с някой, който би протегнал ръка към теб, би ти донесъл изцелителна дума, би направил така, че слънцето отново да изгрее в твоята душа, като ти донесе глътка животворна надежда :))).
Аз съм благодарна, че имам такива приятели, макар, че понякога човек предпочита да остане сам в преживяването си, защото не иска да го виждат слаб в такъв момент. Но определено има нужда от това да бъде утешен.
цитирай
13. brumbrumm - За мен сълзите са
02.04.2007 00:01
най-чистото и съкровено нещо,огледало на нашата душа....а щастието се крие точно в това,да има някой готов да изпие сълзите ти и в най-трудния момент
цитирай
14. queenestir - Звездичка!
04.04.2007 21:45
Някъде бях чела, че сълзите пречистват душата! Не знам дали е точно така, но знам, че е цяло щастие, ако има кой да изтрие тези, бликнали сълзи! Ако има кой да ни утеши!
Щастлива си, че имаш такива приятели!
И все пак ти пожелавам много повече радостни мигове и по-малко сълзи!:)
Лека вечер!:)))
цитирай
15. queenestir - brumbrumm!
04.04.2007 21:52
Наистина е огромно щастие да имаш до себе си човек, готов "да изпие" сълзите ти!
Но аз ти пожелавам, вместо сълзи в очите, да грее красива усмивка на лицето ти!
Бъди усмихната и щастлива!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: queenestir
Категория: Други
Прочетен: 174005
Постинги: 12
Коментари: 276
Гласове: 1890
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930